OVER MIJ

Wat leuk dat jullie op mijn site terecht zijn gekomen.

Ik zal mij even voorstellen; Mijn naam is Linda Koot-Verkerk. Ik woon samen met mijn man, onze zoon en onze poes Suus in een klein dorpje in Zuid-Holland.

Ik ben sinds 2008 werkzaam als paraveterinair in een praktijk voor gezelschapsdieren. Ik werk met veel plezier al jaren met en vooral voor dieren.

 

Een paar jaar geleden wilde ik mij graag verder ontwikkelen en met name in de kat als diersoort.

 

Daarom heb ik gekozen voor een basisstudie over kattengedrag. Tijdens deze 3- daagse studie is er echt een wereld voor mij opengegaan betreft katten. Ik werk al jaren met alle soorten katten, maar hierin heb ik zoveel nieuwe inzichten gekregen, wat mij nieuwsgierig maakte naar meer.

Ik heb om die reden gekozen om deze opleiding volledig te volgen en me daarna gediplomeerd kattengedragstherapeut te mogen noemen. Dit was een studie van 3 jaar op HBO niveau, gevolgd bij Tinley academie.

 

Deze studie heb ik succesvol afgerond. Uiteraard ga ik mij nog verder verdiepen en wil ik nog meer gaan leren over katten, maar mijn grootste missie is nu om jullie inzicht te geven in katten en hun gedrag. Zo kun je veel beter gaan begrijpen waarom een kat doet wat hij of zij doet en begrijp je ook veel beter waarom er problemen ontstaan.

 

Op deze manier wil ik jullie graag helpen als jullie gedragsproblemen hebben met de kat(ten). Je kunt daarbij denken aan ongewenst krabben, onzindelijkheid in huis (plassen, poepen en/of sproeien), agressie naar mensen of naar andere katten, etc. Daarnaast is mijn medische kennis als paraveterinair een extra aanvulling in mijn adviezen.

 

Daarom heb ik gekozen voor een basisstudie over kattengedrag. Tijdens deze 3- daagse studie is er echt een wereld voor mij opengegaan betreft katten. Ik werk al jaren met alle soorten katten, maar hierin heb ik zoveel nieuwe inzichten gekregen, wat mij nieuwsgierig maakte naar meer.

Ik heb om die reden gekozen om deze opleiding volledig te volgen en me daarna gediplomeerd kattengedragstherapeut te mogen noemen.

Deze studie heb ik succesvol afgerond. Uiteraard ga ik mij nog verder verdiepen en wil ik nog meer gaan leren over katten, maar mijn grootste missie is nu om jullie inzicht te geven in katten en hun gedrag. Zo kun je veel beter gaan begrijpen waarom een kat doet wat ie doet en begrijp je ook veel beter waarom er problemen ontstaan.

 

Op deze manier wil ik jullie graag helpen als jullie gedragsproblemen hebben met de kat(ten). Je kunt daarbij denken aan ongewenst krabben, onzindelijkheid in huis (plassen, poepen en/of sproeien), agressie naar mensen of naar andere katten, etc.

Foto Linda

Opleiding en nascholingen:

Hieronder een overzicht van mijn behaalde opleidingen en gevolgde nascholingen met betrekking tot kattengedrag. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt, indien ik een nieuwe opleiding/nascholing heb gevolgd:

· 2021: Opleiding paraveterinair/dierenartsassistente.

· 2021: Kattenkenniscentrum: Multidisciplinair kattengedragssymposium                     2021. Thema: de laatste levensfase van de kat.

· 2022: Felinova Bootcamp Pro, van Anneleen Bru, I love happy cats.

                 2 weekse online opleiding.

· 2024: Kattengedragstherapeut, afgestuurd via Tinley Academie.

· 2024: Webinar: Katten & Baby’s van Anneleen Bru, I love happy cats.

· 2024: Webinar: Leven als hond en kat, via Tinley Academie.

 • Erg geruststellende ervaring. Zorgen voor een ongesocialiseerde poes is soms lastig. Via Linda heb ik inzichten en tips gekregen, maar heb ik ook de bevestiging gekregen dat gedrag niet enkel ontstaan is door veranderbare factoren. Hierdoor voel ik me gezien, maar belangrijker voelt het alsof mijn beestje gezien wordt. Ik dacht vooraf dat ik toch veel tips wel zou kennen van alle zoektochten op internet, maar bijzondere tips gekregen die zelfs nu al na een paar dagen lijken te werken. Tips waar ik nog niet van gehoord had, maar die gegeven zijn op basis van kennis, welke aansluit bij het individuele beestje. Heel erg bedankt!

  Lidwine Elisabeth Avatar Lidwine Elisabeth

  Linda bezit heel veel kennis wat betreft het Kattengedrag. Zij heeft mij inzichten gegeven waarvan ik niet gelijk zoiets had van dit is de oorzaak maar maanden later vielen de kwartjes en had ze het bij het rechte eind. Tevens is Linda een zeer kalm en lief persoon die echt naar een oplossing zoekt voor je probleem.

  Michelle Wassing Avatar Michelle Wassing

  Wij zijn erg goed geholpen door Linda, vooral de nazorg was erg prettig!

  Jordy Luijten Avatar Jordy Luijten

  We hebben Linda ingeschakeld nadat het ons niet lukte om onze nieuwe kat Luna (2) te introduceren bij onze huidige kat Leia (4). Na 3-4 maanden de introductie en opbouw van wennen te doen volgens de methodiek van Jackson Galaxy en alle relevante filmpjes op YouTube te hebben gezien bleef er confrontatie en vechten plaats vinden, de plukken vacht vlogen soms in het rond. Linda heeft ons FAN-TAS-TISCH geholpen met begeleiding, tips en inzicht. Nu zien we twee dames die samen spelen en hun weg hebben gevonden in ons huishouden. Het kostte ons ook wat tijd en aandacht maar het resultaat was boven onze verwachting.

  daryl willemstein Avatar daryl willemstein
 • Linda heeft ons super goed geholpen bij het samen brengen van onze poezen. De foto’s zeggen alles.

  Marlou Wackers Avatar Marlou Wackers

  Onze kat sproeide af en toe binnen. Dat werd erger en op een gegeven moment soms enkele keren per week zelfs. We hadden zelf al een hoop geprobeerd maar kwamen er niet uit. We hadden toen Linda gevonden via Google. Heel vriendelijk contact en ze gaf duidelijk aan wat we konden verwachten. Haar advies heeft al heel snel resultaat opgeleverd en we hebben sinds haar hulp (nu al een half jaar geleden) geen sproei-incidenten meer gehad! Ze komt regelmatig nog even op de lijn om te checken hoe het gaat. Al met al erg tevreden met Linda!

  Robin Paul Avatar Robin Paul